Provincie akkoord met extra ontsluiting bedrijventerrein Revelhorst
De rotonde waar de ontsluitingsweg op uit zou komen.

Provincie akkoord met extra ontsluiting bedrijventerrein Revelhorst

De provincie Gelderland is akkoord met de komst van een extra ontsluitingsweg voor bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. De ontsluitingsweg moet uitkomen op de rotonde met de provinciale weg N314 en het Anne Frankplein.

Ondernemers willen graag een extra ontsluiting van en naar het bedrijventerrein. Momenteel zijn er maar twee toegangswegen, welke zich beiden aan de westkant bevinden. Een extra toegangsweg zou ook nieuwe bedrijven trekken naar de Revelhorst. Volgens de gemeente hebben enkele bedrijven aangegeven alleen te komen als in het koopcontract staat dat de extra weg er komt.

Advertentie

De realisatie van de extra ontsluiting kost 400.000 euro. Daarvan wordt de helft betaald door de projectontwikkelaar van de Revelhorst. De andere helft betaalt de gemeente Zutphen. Mocht het echter meer gaan kosten, dan staat het plan weer op losse schroeven. "Wanneer de kosten hoger zijn dan geraamd hebben wij de mogelijkheid af te zien van aanleg van de extra ontsluiting", aldus het college.

Als alles doorgaat wordt de weg in 2020 aangelegd. Echter hebben buurtbewoners, die eerder al aangaven tegen te zijn, nog wel tijd om bezwaar te maken.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.