Boeren uit de regio trekken naar Den Haag

Boeren uit de regio trekken naar Den Haag

Boeren uit het hele land houden opnieuw een protestactie. Dit doen ze op het Binnenhof in Den Haag en op een sportpark in De Bilt. Ook uit onze regio trekken boeren die kant op. 

Het is een eind rijden naar Den Haag, daarom zijn de boeren al vroeg vertrokken vanuit onze regio. Ze protesteren tegen het stikstofbeleid, en willen dat deze van tafel geveegd wordt. De provincie Gelderland heeft de omstreden stikstofregels al ingetrokken. Maar de boeren willen dat het landelijk ingetrokken gaat worden. 

Advertentie

Vertraging

Alle tractoren kunnen voor vertraging op de weg zorgen. Ze rijden via zowel de A1 als via de A12 richting Den Haag. Uiteindelijk zal vooral op de A12 tussen Utrecht en Den Haag een overlast ontstaan, meldt de ANWB.

Stikstof

Het protest is een actie van actiegroep Farmer Defence Force. Zij wantrouwen de stikstofberekeningen van het RIVM. De landbouw is volgens cijfers van het instituut verantwoordelijk voor 46 procent van de stikstofdepositie in Nederland. Dat zijn stikstofverbindingen die op de grond neerkomen. Te hoge concentraties zijn schadelijk voor de natuur. De landbouw stoot stikstof uit als bestanddeel van ammoniak uit mest.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.