Bewoners van twee door brand getroffen woningen waren op vakantie

Bewoners van twee door brand getroffen woningen waren op vakantie

De bewoners van twee woningen die vrijdagnacht werden getroffen door de brand waren op vakantie. Beide kregen op hun vakantieadres te horen dat er weinig meer overgebleven is van de woningen die boven een aantal winkels in Brummen zaten. 

Vrijdagnacht brak brand uit in bakker De Winkel in Brummen. Al snel sloeg het vuur over naar de voormalige Kwalitaria, de Blokker en de bovenliggende woningen. Het vuur sloeg snel door naar de woningen waardoor deze als verloren beschouw moeten worden. “Alle spullen zijn gewoon verloren gegaan! Fotoalbums, herinneringen en andere belangrijke spullen. Dat moet zo heftig zijn”, zei een buurman vrijdagnacht tegen deze nieuwswebsite. 

Alleen nog maar een koffertje

Beide zijn zaterdag, zoals gepland, teruggekomen van vakantie. De zus van Brummenaar Jan Arend Teunissen woonde boven de blokker. Hij vertelt aan Hart van Nederland dat hij opzag tegen het moment dat hij haar de schade moest laten zien. “Daar heb ik wel moeite mee, ja. Ze komt zo terug, met haar koffertje met vakantiekleding. En dat is gelijk het enige wat ze nog heeft, samen met haar man.” 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.