Snelheidsverlaging N348 had effect, maar of het echt veiliger was is niet duidelijk

Snelheidsverlaging N348 had effect, maar of het echt veiliger was is niet duidelijk

Het experiment met een lagere snelheid op de N348 tussen Eefde en Gorssel heeft geleid tot minder inhaalbewegingen en een lagere snelheid. Dat concludeert de provincie na afloop van het onderzoek. Of het ook echt veiliger is geworden is niet duidelijk gebleken.

Een jaar geleden pastte de provincie de snelheid aan. Geen 80 km/uur meer, maar 60 km/uur. Afgelopen voorjaar werd de proef beëindigd, om de balans op te maken. Het onderzoek kwam voort uit een roep om aandacht van omwonenden, die klaagden over de verkeersveiligheid.

Resultaten

De resultaten van de proef zijn nu bekend gemaakt. Bewoners zeggen dat de snelheidsverlaging merkbaar was. Daar tegenover staan de weggebruikers die klagen over de langere reistijd. Echter scheelt het gemiddeld maar een halve minuut.

Of het de weg echt veiliger heeft gemaakt in de halfjaardurende proef is niet uit het onderzoek gebleken. Daarvoor was de periode mogelijk te kort denkt de provincie.

Het is nog onbekend of de snelheidsverlaging opnieuw wordt ingevoerd. Na de proef is de snelheid weer verhoogd naar 80 km/uur.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.