LokaalGelderland start met eigen talkshow

LokaalGelderland start met eigen talkshow

ZUTPHEN - Vanaf maandag 14 november gaat LokaalGelderland een eigen talkshow maken. In ‘BarPraat’ bespreekt journalist Jesse Sprikkelman samen met een gast actuele onderwerpen uit Zutphen. “Zutphen heeft veel schrijvende media die mensen interviewen. Maar een plek waar politici en andere hoogwaardigheidsbekleders hun hart kunnen luchten is er niet.” aldus Sprikkelman. 

“Aan een bar worden vaak goede gesprekken gevoerd. Dit komt alleen nooit verder dan de personen die het gesprek voeren."
Jesse Sprikkelman

Op de vraag waarom het per se aan een bar moet antwoord hij: “Aan een bar worden vaak goede gesprekken gevoerd. Dit komt alleen nooit verder dan de personen die het gesprek voeren. Ik had ook met mijn gast aan tafel kunnen zitten, maar ik denk dat de sfeer dan veel formeler wordt.”

Of de toekomstige gasten wel zin hebben met hem aan een bar te zitten blijft de vraag: “Ik kan me voorstellen dat hele nette en correcte mensen geen zin hebben een interview te doen aan een bar. Ik hoop dat ze dan toch uit hun comfortzone stappen en gezellig een drankje komen doen.” 

Het nieuwe programma, wat online te zien is, heeft de stempel talkshow gekregen. De talkshow is gebaseerd op veel factoren: “In veel gemeenten heb je een politiek café, hier worden politieke en maatschappelijke discussies gevoerd. Dat mist Zutphen. Maar ik heb ook wat dingen afgekeken van grote internationale talkshows. Waar ze vaak grappige en luchtige dingen ondernemen met gasten. Dat is iets wat ik zeker wil doen.” vertelt hij. “En of talkshow het juiste woord is weet ik niet. Ja het is een item waarin gepraat wordt. Maar publiek hebben we niet. Die ruimte is er wel maar eerst gaan we kijken hoe het loopt.” 

Maandag 14 november om 18.00 uur komt de eerste aflevering, waarin gepraat wordt met raadslid van de Stadspartij Zutphen-Warnsveld en festivalorganisator Hans Boersbroek, hier online. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.