Telkens files op Nieuwe IJsselbrug door tractoren, 'maar een spitsverbod komt er niet'

Telkens files op Nieuwe IJsselbrug door tractoren, 'maar een spitsverbod komt er niet'

Het zorgt voor veel irritaties bij forensen. Trekkers en andere landbouwvoertuigen die tijdens de drukke spits gebruik maken van de Cortenoeversebrug, ook wel Nieuwe IJsselbrug genoemd, bij Zutphen. Waar je normaliter 80 km p/u mag rijden, rij je dan ineens maar maximaal de helft.

Vrijwel elke dag is het raak in de ochtend- én avondspits, soms zelfs meerdere keren per spitsperiode. Voor, op en na de brug is geen mogelijkheid om in te halen. Dat kan pas bij het kruispunt in Zutphen of de rotonde in Brummen.

Geen alternatief

Een andere route is er niet voor de landbouwvoertuigen, ze moeten over de Cortenoeversebrug. De provincie baalt hier ook van, maar heeft geen oplossing.

"We hebben destijds wel een tijdsvenster overwogen"
woordvoerder Everdien Gunsing

"We willen liefst landbouwverkeer vermijden, maar vaak is er geen alternatief en moeten ze ook gebruiken maken van provinciale wegen", zegt woordvoerder Everdien Gunsing. Over een verbod is wel nagedacht. "We hebben destijds wel een tijdsvenster overwogen maar niet ingesteld omdat een spitsverbod nadelig is voor de landbouwsector."

Wel is de weg zo aangepast dat de voertuigen zo kort mogelijk op de N348 zitten. "Alleen de brug, en er daarna meteen weer eraf."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.