Zutphen trekt stekker uit digitaal 'zorgmaatje'

Zutphen trekt stekker uit digitaal 'zorgmaatje'

De gemeente Zutphen trekt vrijwel letterlijk de stekker uit het project Anne4Care. In 2017 werd een pilot gestart met het digitale maatje voor zorgbehoevende inwoners.

Anne4Care is een speciale app op een iPad die dient als gezelschapspartner en virtuele assistent. "Ze leest nieuws in een gewenst tempo voor en realiseert, op commando, beeldverbindingen. Ook herinnert Anne mensen de hele dag aan hun afspraken, activiteiten, medicatie, eten en drinken. Hiermee neemt zij onzekerheid en angst voor controleverlies – en daarmee stress - weg", aldus de ontwikkelaar voorafgaand aan de pilot.

Honderden euro's per maand

De pilot eindigde eigenlijk al in september, maar de gemeente had nog niet besloten wat er met het project moest gebeuren. Daarom liepen de licenties voor zo'n 25 gebruikers nog door. Dat kost de gemeente 1800 euro per maand.

Uit een evaluatie is gebleken dat de pilot, die 185.000 euro kostte, niet de gewenste resultaten opleverde. "Uit de evaluatie blijkt dat de resultaten gematigd positief zijn." schrijft het college.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.