Er komt een gedenkbordje voor de Zutphense kermis (en dat is geen grap)

Er komt een gedenkbordje voor de Zutphense kermis (en dat is geen grap)

Er gaat een gedenkbordje in Zutphen geplaatst worden voor de kermis! Natuurlijk niet omdat de kermis niet meer bestaat, maar om de lange strijd te herdenken. En dat is echt geen grap. 

Het is een idee van de lokale SP-fractie samen met de kermisexploitanten. De partij zegt dat ze drie redenen hebben om zo’n bordje te plaatsen. Raadslid Ellis Müller: “Ten eerste is het een groot succes dat de kermis op de markt blijft en dat succes willen we vieren.” Daarnaast is het ook een statement: “We willen ook duidelijk maken dat we geloven dat als we samen opstaan alles mogelijk is. Daarom plaatsen we overal in Zutphen dit soort monumenten: op de kermis, op de kinderboerderij, de Laan van de Highlanders en ga zo maar door.” 

"Dit bordje laat de bevolking zien dat ze hun mond open moeten trekken..."
Ida Oostenenk-Maas

Ook is het een stukje zelfbevlekking voor de partij, Want ze willen “natuurlijk ook dat mensen zien dat het de SP is die al die mensen samen brengt om voor zichzelf op te komen.”

Kermisexploitant Ida Oostenenk-Maas ziet het ook helemaal zitten: “Dit bordje laat de bevolking zien dat ze hun mond open moeten trekken als er iets oneerlijks gebeurt, of wanneer je het ergens niet mee eens bent”, vertelt ze.  

Op de gevel?

De partij is van plan het bordje in het weekend van de kermis te plaatsen! Wel moet het bordje nog gemaakt worden, en er moet nog een locatie gezocht worden. Of ze het op de gevel geen plakken van een ondernemer die erg tegen de kermis was? “Dat idee had ik ook al”, grapt Müller. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.