Brummenaren maken zich zorgen om hardrijders Zutphensestraat
Het 30-bord aan het begin van de zone.

Brummenaren maken zich zorgen om hardrijders Zutphensestraat

Er lijkt geregeld veel te hard gereden te worden in de Zutphensestraat in Brummen. Dat melden verschillende buurtbewoners na een ongeluk daar eerder deze week. Op dit moment mag je in het centrum-deel van de straat 30 kilometer per uur rijden. In het andere deel, vanaf het begin van Brummen, mag je het gas intrappen tot 50 kilometer per uur. Volgens aanwonenden heeft dat verschil te maken met de problemen. 

Een postbezorger ramde dinsdag twee geparkeerde voertuigen. Waarschijnlijk is het te hard rijden één van de oorzaken. "Maar goed dat er niemand liep! Het moest eens fout gaan. Gelukkig valt het nu wel mee, maar het kan maar zo verschrikkelijker fout gaan", schrijft buurtbewoner Linn aan de redactie van deze nieuwswebsite. "Die snelheid is hier in het dorp sowieso een dingetje", reageert Brummenaar Nathalie onder het Facebookbericht. 

"De politie controleert hier amper"
Brummenaar Tineke

Bij de politie is weinig bekend over flinke snelheidsovertredingen op de weg. "Die weg staat bij ons niet bekend als een weg waar veel ongelukken gebeuren, of waar heel vaak veel te hard wordt gereden", legt woordvoerder Simen Klok uit. Buurtbewoner Tineke snapt dat wel: "De politie controleert hier amper. Dus tja, dan is er vast niet zoveel bekend bij ze. Ze mogen er wel wat vaker staan." 

Petitie

Bij de gemeente is wel wat meer bekend over de hardrijders daar. Woordvoerder Hanneke Krassenberg: "Er is eerder al eens een petitie binnengekomen bij ons over het rijgedrag hier. Dus we weten er absoluut van!" Ze gaat verder: "Met die petitie is vooralsnog niks mee gedaan. Het is wel in de raad geweest, maar in september komt het opnieuw in de raad." 

Met de petitie willen de medestanders vooral bereiken dat een deel van de straat, vanaf het begin van Brummen, ook een 30-zone gaat worden. Het gebied in het centrum is nu al 30. Maria heeft de petitie ondertekent: "Als alles 30 wordt zullen mensen dat ook sneller rijden. Nu rijden ze van de 50-zone de 30-zone in, terwijl er niks veranderd aan de weg een de omgeving. Dus ze blijven daar lekker 50 rijden, wat ik best kan begrijpen." 

"Het is natuurlijk vervelend, maar niet genoeg reden om stappen te ondernemen"
woordvoerder gemeente

Ook zullen ze nu geen stappen ondernemen. "We doen er voor nu even niks me, na aanleiding van dit ongeluk. Het is natuurlijk vervelend, maar niet genoeg reden om stappen te ondernemen."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.