Wethouder over Perspectief: 'er ligt helemaal nog geen nieuwe visie vast'
Mathijs ten Broeke.

Wethouder over Perspectief: 'er ligt helemaal nog geen nieuwe visie vast'

Er ligt nog geen nieuwe vastgestelde voor het Zutphense Perspectief op tafel. Dat zegt wethouder Mathijs ten Broeke. Directeur-bestuurder Jorinde Klungers van de maatschappelijke organisatie was kwaad dat het college zonder overleg een nieuwe toekomstvisie had gemaakt.

Volgens Ten Broeke is het meer een denkrichting. "Er is geen complete visie vastgesteld, wel een denkrichting voor de toekomst. Die willen we juist met Perspectief bespreken. De afgelopen maanden hebben wij al verschillende gesprekken gevoerd met elkaar. Die gesprekken hebben ons doen inzien dat het anders moet", legt hij uit.

September

Perspectief liet in een bericht aan de pers weten zich zorgen te maken over de toekomst. Mede ook omdat medewerkers al opzoek zijn gegaan naar nieuw werk uit angst voor de bezuinigingen. De gemeente Zutphen wil, als opdrachtgever en dus geldschieter, in september duidelijkheid hebben.

"Ik begrijp dat ons besluit om te bezuinigingen en de denkrichting voor de toekomst impact hebben voor Perspectief en de organisatie", zegt Ten Broeke. "Wij hebben juist ook extra tijd en geld uitgetrokken om de komende maanden met elkaar de toekomst van Perspectief te bespreken. Hiervoor hebben we nu een denkrichting op tafel gelegd. Dit is geen eindpunt maar een startpunt. Dat mag van ons verwacht worden als opdrachtgever en dat past ook in een relatie van opdrachtgever en opdrachtnemer. Kortom, we gaan dus met Perspectief om tafel, in september willen we met de raad in gesprek en eind van het jaar moet er meer duidelijkheid zijn."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.