Annemieke Vermeulen: "Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging"

Annemieke Vermeulen: "Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging"

ZUTPHEN - De 52-jarige Annemieke Vermeulen is maandag 24 oktober door de raad verkozen als nieuwe burgemeester van Zutphen. LokaalGelderland.nl sprak met haar. 

Vermeulen heeft Zutphen al een tijd op haar ‘lijstje’, met steden waar ze graag burgemeester wil zijn, staan. “Toen ik de advertentie voorbij zag komen heb ik hier direct op gereageerd” aldus Vermeulen. “Ik ben eerst samen met mijn gezin in de stad wezen kijken op een zaterdag. Het is een fijne stad met een prachtige historische binnenstad.”

"Leusden begon comfortabel te voelen, misschien iets te comfortabel"
Annemieke Vermeulen

Nieuwe uitdaging 
Vorig jaar is Vermeulen nog herkozen als burgemeester voor Leusden: “Leusden begon comfortabel te voelen, misschien iets te comfortabel. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, en Zutphen lijkt mij een mooie stad om aan het werk te gaan.” Op de vraag wat er anders aan Zutphen is antwoord ze: “Zutphen is een hele andere gemeente dan Leusden. Elke gemeente heeft iets anders, maar ik was niet op zoek naar een kopie van Leusden. Dan had ik net zo goed kunnen blijven.” 

Binnenlandse zaken
Helemaal officieel is het burgemeesterschap van Vermeulen nog niet. De minister van binnenlandse zaken moet nog de officiële goedkeuring geven. “De afgelopen jaren is na mij weten geen enkele aanbeveling afgekeurd. Maar toch wacht ik nog even met helemaal naar buiten treden als burgemeester, uitgebreide interviews geven en mezelf voorstellen aan de inwoners van Zutphen als hun nieuwe burgemeester.”

Als de goedkeuring gegeven wordt is de installatie en beëdiging op vrijdagmiddag 23 december 2016. 

 

 

Lees ook: Annemieke Vermeulen nieuwe burgemeester Zutphen, maar wie is zij eigenlijk?

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.