PvdA: 'Vrijwilligersverzekering van de gemeente functioneert niet goed'

PvdA: 'Vrijwilligersverzekering van de gemeente functioneert niet goed'

Iedereen vrijwilliger in de gemeente Zutphen is via de gemeente automatisch verzekerd. Althans, dat word vertelt op de website. De PvdA-fractie is van mening dat dit niet het geval is. 

Via schriftelijke vragen stelt de partij het aan kaak. Ze noemen een specifiek voorbeeld. Tijdens een groen-adoptie project in de Zuidwijken van Zutphen is een vrijwilliger zijn gehoorapparaat verloren. In eerste instantie heeft hij deze geprobeerd deze bij zijn eigen verzekering te claimen maar dat lukte niet. Daarna probeerde hij het via de gemeentelijke vrijwilligers verzekering vergoed te krijgen. Het formulier wat op de gemeente site staat is ingevuld en naar Centraal Beheer gestuurd. Frans Manders (PvdA): “Bij navraag bij de verzekeraar Centraal Beheer blijkt dat de Vrijwilligersverzekering van de gemeente niet uitkeert.”

Niet verzekerd

De reden die de verzekeraar opgaf was de volgende: “Doordat ze in het adoptie groen werkten waren wij ondergeschikte van de  gemeente. Dus viel die niet onder de dekking.” En dat vindt Manders gek! “Als die reactie van de verzekeraar klopt wat betekent dat voor alle vrijwilligers van onze stad. Velen zijn vrijwilliger op gronden die in beheer zijn van de gemeente, zoals alles de sportvelden. Betekend dat dat deze allemaal niet verzekerd zijn?”

Vragen

De partij wil van het college weten hoe dit precies zit. En of ze het niet vreemd vinden dat op de website anders vermeld wordt. Ook willen ze kijken of de schade alsnog vergoed kan worden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.