Verkeerslichten uitgevallen en supermarkten dicht, stroomstoring treft deel van Zutphen

Verkeerslichten uitgevallen en supermarkten dicht, stroomstoring treft deel van Zutphen

Een deel van Zutphen heeft vrijdagmiddag enkele uren zonder stroom gezeten. Het ging om een deel van de wijken Waterkwartier, Noordveen en het centrum. Onder meer de Coop en de Albert Heijn XL zaten zonder stroom. Ook een aantal verkeerslichten in het gebied waren uitgevallen.

Lees verder onder de video...

De postcodes 7201, 7203 en 7204 werden getroffen door de stroomstoring. Tussen 15.00 en 16.00 uur ontstond de storing. Waardoor dat gebeurde is nog niet bekend. Na 18.00 uur kregen delen van het getroffen gebied weer stroom. Omstreeks 19.00 uur was de gehele storing verholpen.

Supermarkten

Twee supermarkten in Zutphen moesten vanwege de storing dicht. Bij de Coop aan de Weg naar Laren gingen de elektrische deuren niet meer open. Ook de Albert Heijn XL aan de Polsbroek had problemen en sloot de winkel. Op het parkeerterrein daar ontstonden ook moeilijkheden. Vanwege de elektrische slagbomen konden mensen het terrein niet meer af.

De volgende straten zijn volgens Liander getroffen: Beukerstraat, De Clercqstraat, Gerard Doustraat, Halvemaanstraat, IJsbaanstraat, Lintelostraat, Mozartstraat, Paulus Potterstraat, Verdistraat, Weg naar Laren, van Achteveltstraat en de van Hasseltstraat. Ook enkele straten in de omgeving van de eerder genoemde werden getroffen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.