De regio neemt maatregelen tegen de hitte

De regio neemt maatregelen tegen de hitte

Opnieuw een snikhete dag in de regio! De temperatuur kan stijgen tot wel 37 graden. En daarom worden er veel maatregelen genomen. 

Tropenrooster

Veel bedrijven in de regio hanteren een tropenrooster. Dit betekent dat de werknemers eerder beginnen en ook weer eerder naar huis kunnen. Winkels sluiten eerder door dit tropenrooster. Het is daarom wijsheid om de sociale media van de winkels te checken, voordat je er naartoe gaat. Omdat deze kunnen afwijken. 

Spoor

Op het spoor wordt ook rekening gehouden met het warme weer. Er staan meerdere wegsleep-locomotieven klaar om gestrande treinen zo snel mogelijk op te halen. Er zijn ook extra mensen actief om treinen te evacueren die stilvallen, omdat de airco dan mogelijk kan uitvallen. 

Oppassen 

De GGD Gelderland-Zuid geeft als belangrijkste tip: ga niet de zon in op het heetst van de dag! Het lijkt een inkoppertje, maar wij Nederlanders hebben de neiging om zodra de eerste zonnestralen zich aandienen ons in de volle zon bruin of rood te laten bakken. De meest kwetsbare groepen zijn volgens Ingrid Links van de GGD de jonge kinderen en ouderen boven de 70, maar ook mensen met overgewicht en chronisch zieken moeten extra goed opletten. 

 

En verder… 

  • Het Rode Kruis gaat water uitdelen op plaatsen waar veel daklozen komen. 
  • Het RIVM waarschuwt voor smog. Naar verwachting is de luchtkwaliteit vandaag slecht.
  • Er wordt geadviseerd om alleen bij officiële zwemplekken te zwemmen. Dit in verband met de veiligheid. 
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.