VVD raadsleden kunnen hulplijn bellen over integriteitskwesties
Door verzonnen bedrijven was de integriteit in het geding bij Gijs Peteroff.

VVD raadsleden kunnen hulplijn bellen over integriteitskwesties

VVD en integriteit zijn twee woorden die niet altijd helemaal goed bij elkaar passen. En daarom hebben ze iets gelanceerd! Een integriteitshulplijn voor raadsleden. 

Wanneer een raadslid uit de regio een vraag heeft kan deze helpdesk gebeld worden. Mag een raadslid bijvoorbeeld korting accepteren bij een lokale ondernemer? Er is voor het hele land een zogenoemde dilemmacommissie opgetuigd van zeven man, “die wat meer bagage hebben op dit gebied”, vertelt partijvoorzitter Christianne van der Wal in het NRC Handelsblad. Hoe het werkt? “Stel: je bent een VVD-raadslid ergens in het land en je krijgt van de lokale aannemer korting op de verbouwing van je huis. Dan kun je even bellen om te sparren.”

Scherp houden

Van der Wal wil dat VVD’ers “elkaar scherp houden”, zegt ze. “We moeten elkaar aanspreken op gedrag. Ik ben ervan overtuigd dat dit uiteindelijk het aantal integriteitsgevallen zal doen afnemen.”

Zowel de gemeente Brummen, Lochem als Zutphen hebben een VVD-fractie.

 

Toelichting op de foto: 
Gijs Peteroff, gemeenteraadslid voor de VVD in Zutphen, kwam in mei vorig jaar in opspraak doordat hij loog over zijn bedrijven. Hij beweerde een Spaans en Duits bedrijf te hebben, wat niet het geval was. Zijn integriteit was toen in het geding. 
Bekijk ook: Zutphens VVD-raadslid loog over zijn bedrijven
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.