Gemeente tikt Stichting Buurthuis De Hoven op de vingers

Gemeente tikt Stichting Buurthuis De Hoven op de vingers

De gemeente Zutphen heeft de Stichting Buurthuis De Hoven een tik op de vingers gegeven. De stichting heeft als taak een buurthuis te realiseren, maar een onlangs georganiseerde informatieavond schoot bij de gemeente in het verkeerde keelgat.

Al jaren wordt er in de wijk gesproken over een buurthuis. Sinds in 2015 een ontwikkelingsplan werd vastgesteld door de gemeente, zijn de wensen voor het ontmoetingscentrum concreter geworden. De wijkraad heeft een stichting opgezet, die samen met de gemeente is gaan onderzoeken en bedenken.

Informatieavond

In maart dit jaar werd er een informatieavond georganiseerd over het buurthuis. Niet erg vreemd natuurlijk. Echter werd de gemeente, als financier en samenwerkingspartner, niet betrokken bij deze avond. "Het optreden van het stichtingsbestuur die avond was sterk sturend. Dergelijke misverstanden willen wij in de toekomst voorkomen."

Daarom heeft het stichtingsbestuur een brief gekregen met alle uitgangspunten en verplichtingen voor het buurthuis. Er staat geen nieuwe informatie in, maar het is wel een indirecte tik op de vingers. Voor het buurthuis moet nog wel een plan komen, wat de gemeente goed moet keuren voordat de subsidie van 350.000 wordt uitgekeerd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.