Honden betast op hondenshow in Zutphen, organisatie woest door beschuldigingen

Honden betast op hondenshow in Zutphen, organisatie woest door beschuldigingen

Meerdere teefjes zijn zondag bij een hondenshow in Zutphen betast aan hun geslachtsdeel. Dierenrechtenorganisatie House of Animals maakte in het geheim opnames, en doet aangifte. De organisatie is woest en noemt de mensen van de dierenrechtenorganisatie 'ziek'.

Het gaat om show genaamd Euro Bull Expo Holland 2018, die werd gehouden in de Hanzehal. De politie was ook aanwezig bij het evenement en heeft zelf de betastingen ook gezien. Mogelijk zouden de geslachtsdelen zijn betast om de dieren rustig te houden.

Lees verder onder de video...

Eindhoven

Het is niet de eerste keer dat House of Animals aangifte doet van een dergelijke zaak. Eerder maakten ze ook opnames bij een hondenshow in Eindhoven. Ook toen deden ze aangifte.

De organisatie van het evenement noemt de beschuldigingen ziek. "Dit zijn gewoon onervaren hondeneigenaren die niet weten hoe ze hun hond goed neer moeten zetten. Daar is helemaal niks seksueels aan. Wie dat denkt is ziek in z'n hoofd", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

De organisator zegt medewerking te verlenen aan het politieonderzoek en is van mening dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.