Dit moet je weten over de OV-staking

Dit moet je weten over de OV-staking

Het wordt al maanden aangekondigd, maar toch moet je alert zijn. Vervoer van het openbaar vervoer staakt vandaag op veel plekken, waardoor het openbaar vervoer op veel plekken plat ligt. Het personeel staakt voor een beter pensioen. Dit moet je weten als je met het ov de regio uit wilt.

De treinen van de NS rijden vooralsnog niet. Het FNV, één van de organisatoren van de staking, heeft een groot gedeelte van het NS-personeel stakingsbereid weten te krijgen. Daardoor kunnen er nauwelijks tot geen treinen rijden. Je moet er in ieder geval niet op rekenen.

Blauwnet

De treinen van Keolis Blauwnet rijden slechts voor een deel. Op het traject Zutphen-Hengelo rijden de volgende treinen niet: 06.08u, 08.36u en 10.36u vanuit Zutphen én 07.02u, 09.32u en 11.32u uit Hengelo. De kans is groot dat er nog meer treinen uitvallen.

Arriva

Ook met de trein van en naar Apeldoorn en Winterswijk wordt een probleem. Volgens Arriva is de kans groot dat er nauwelijks treinen en bussen rijden. Het beste kan je er dus rekening mee houden dat er niets rijdt.

Alle uitgevallen diensten hangen af van het personeel wat wel of niet staakt. Je speelt op safe als je helemaal niet met de trein of bus gaat, maar let op: op de weg kan het juist drukker zijn.

 

Kom je vanwege de staking in de problemen met je school, bijvoorbeeld vanwege een tentamen, of je werk? Laat het ons weten! Mail de redactie via [email protected].
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.