Parkeerkaartje Zutphens ziekenhuis duurder dan gemiddeld

Parkeerkaartje Zutphens ziekenhuis duurder dan gemiddeld

Over het algemeen wordt je al niet heel blij van een bezoekje aan het ziekenhuis. Maar het feit dat je moet betalen in de, voor je gevoel veel te dure, parkeergarage, maakt het er niet leuker op. De tarieven van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen zijn daarbij hoger dan gemiddeld.

Uit onderzoek naar parkeervoorzieningen bij ziekenhuizen in Nederland blijkt dat je bij de meeste ziekenhuizen moet betalen voor het parkeren van je auto. Slechts bij vijftien ziekenhuizen is het gratis. Een dagje naar de poli kan dus flink wat geld kosten.

Zutphen

Hoewel in Zutphen de prijzen bovengemiddeld zijn, valt het toch mee. Gemiddeld betaal je bij een ziekenhuis 1,35 euro per uur, bij het Gelre Ziekenhuis is dat 1,50 euro per uur. Er is een maximum dagtarief van 6,00 euro.

Maar waarom is het niet gratis? "Betaald parkeren is nodig om de bereikbaarheid van het ziekenhuis nu en in de toekomst te kunnen garanderen." schrijft het ziekenhuis. "Met betaald parkeren bereikt Gelre ziekenhuizen dat het parkeerterrein uitsluitend wordt gebruikt door bezoekers en patiënten van het ziekenhuis. Betaald parkeren is daarnaast nodig om het beheer en onderhoud van de parkeerterreinen te bekostigen." Het ziekenhuis krijgt namelijk geen financiering voor een parkeervoorziening.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.