"Leuvenheimse kadaverboer staat altijd klaar voor zijn dorp, vanwaar al die negatieve reacties?"

"Leuvenheimse kadaverboer staat altijd klaar voor zijn dorp, vanwaar al die negatieve reacties?"

De redactie van LokaalGelderland heeft een ingezonden brief ontvangen over de kadaverboerderij in Leuvenheim. Hier werden vorige week dode dieren gevonden in een loods. Omwonenden spraken er schade van. Echter wil de schrijver van de ingezonden brief een andere kant van het verhaal laten zien. Als uitzondering op de regel publiceren we deze, zoals de auteur wenst, anoniem. De volledige naam van degene is bekend bij de redactie. 

Ook reageren? Mail [email protected].

Afgelopen week heb ik vol ongeloof de reacties gelezen onder het artikel over de verwaarloosde dieren in Leuvenheim. De vele reacties die dit teweeg bracht. Wie is deze meneer nou eigenlijk op de boerderij in Leuvenheim, vragen de nieuwschrijvers onder de reacties, ik doe u een privé bericht voor nog meer informatie. 

Nou, ik zal het je vertellen. Daar woont een man die zijn hele leven lang altijd voor iedereen klaar staat. Ja oké, het is op z’n zachts gezegd een beetje een rommeltje om het huis. Maar deze meneer heeft ook van alles, vraag het maar en hij heeft het of kan er aan komen. Dan de dieren, hij heeft waarschijnlijk gewoon de kadavers weggelegd en krengenwagen nog niet gebeld. Worden de dieren verwaarloost? Nee, ze lopen op een rommelig erf maar krijgen gewoon te eten en te drinken. 

Terugkomend op alle reacties in de media. Eten uit een baal kuilvoer met plastic: hoort het zo? Nee waarschijnlijk niet maar hoeveel mensen eten wel niet uit een plastic bakje. Het staat ook niet chique of netjes maar iedereen doet het anders. Dan de reactie die ik veel zag: wij houden ‘ons dorp’ netjes. Laat mij niet lachen, ons dorp. Nou laat de Leuvenheimers met hun reacties onder de artikelen zich maar eens achter de oren krabben. Ons dorp wordt er gezegd. Wie heeft de afgelopen 20 jaar altijd klaar gestaan voor ‘ons dorp’? Denk aan de oranjefeesten en schoolfeesten. Machines, koelwagens, mankrachten en veel meer regelde deze meneer wel. Paard en wagen voor de optocht van de kinderen groep 1 en 2 van de basisschool van ‘ons dorp’ Leuvenheim. 

Dan alle Leuvenheimers die reageren onder de artikelen maar zich niet bedenken als zij aan het verbouwen waren of in de tuin bezig en iets nodig hadden. Waar kon je altijd terecht voor hulp? Bij deze man. Dus reageerders… voor jullie oordelen en reactie geven denk na: Ben ik weleens bij die meneer geweest voor hulp? Ja waarschijnlijk wel en vond ik er toen wat van, van deze manier van leven? Waarschijnlijk wel maar zei toen niets. Nee want je had wat van hem nodig. 

Dan de gemeente, burgemeester, politie en dergelijke. Ze hadden meneer al langer in het vizier, als er echt zulke strafbare feiten worden gepleegd was er de afgelopen jaren, zoals jullie zeggen, allang goed ingegrepen. Dus nu niet allemaal in één keer jullie straatje schoonvegen. 

Een mening vormen over dit verhaal mag. Ik wil alleen maar overbrengen dat vanaf de zijlijn het makkelijk is te reageren zonder alle feiten te kennen. Denk na voordat je reageert denk aan de mensen in zijn omgeving. Vrijheid van meningsuiting is goed. Maar deze meneer heeft echt zijn goede kanten en is ook maar een mens deze maken fouten. Leef en laten leven.

Tot slot, waarom ik anoniem blijf? Omdat ik mijn omgeving wil beschermen tegen waarschijnlijk alle onnadenkende reacties die hier weer op gaan komen van mensen die overal wat vinden en zelf perfect zijn natuurlijk.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.