Zelfs illegale apen waren niet veilig op de Leuvenheimse kadaverboerderij

Zelfs illegale apen waren niet veilig op de Leuvenheimse kadaverboerderij

De verbazingen rondom de kadaverboerderij in Leuvenheim worden steeds groter. Verschillende buurtbewoners, en mensen die dicht bij de eigenaar staan, laten weten dat er enkele tijd illegale apen op het erf gewoond hebben. 

Wat voor een apen er woonde is niet bekend. “Maar ik weet wel dat ze er slecht mee omgingen. Niet heel verbazingwekkend natuurlijk, als je kijkt hoe ze met al hun dieren omgaan”, vertelt een oude vriend van de familie. Hoe lang de apen er gezeten hebben is ook onbekend. “Volgens mij heeft hij ze uiteindelijk weer verkocht. En die dingen zijn niet goedkoop”, aldus een buurman. 

"Ik hoop maar dat de apen het wel overleefd hebben"
Buurman

De gemeente Brummen weet niks van illegale dieren die op het erf verbleven. Waarschijnlijk heeft de familie, van wie het terrein is, het onder de radar kunnen houden. “Ik hoop maar dat de apen het wel overleefd hebben”, beklemtoont de buurman. "Het is toch geen circus daar?"

Aap in huis?

Apen mogen in Nederland niet als huisdier gehouden worden. Hier zijn meerdere redenen voor. Het belangrijkste is dat apen gewoon geen huisdieren zijn. “Ze hebben hun soortgenootjes nodig om mee te spelen en te ravotten. Als je een aap neemt moet je de hele dag thuis blijven om hem te vermaken, anders breekt hij het hele huis af”, werd ooit uitgelegd in het kinderprogramma Willem Wever. Ook zijn de dieren niet zindelijk. “Dat betekent dat een aap het hele huis onder poept en plast als je hem niet goed in de gaten houdt.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.