Dagelijks Bestaan mag definitief naar Vitensterrein
Het Dagelijks Bestaan zit nu tijdelijk op het GGNet-terrein in Warnsveld.

Dagelijks Bestaan mag definitief naar Vitensterrein

De gemeente Zutphen heeft, met het verlenen van een omgevingsvergunning, groen licht gegeven aan Het Dagelijks Bestaan voor hun vestiging op het Vitensterrein. De organisatie die jongerenopvang en dagbesteding verzorgt zit nu in een gebouw van GGNet in Warnsveld, maar dat is slechts tijdelijk.

Op de nieuwe locatie kunnen ze zeker tien jaar zitten. Daarnaast hebben ze meer ruime om hun plannen uit te voeren. De gemeente is bezig met een herontwikkeling van het gebied, waar de vestiging van Het Dagelijks Bestaan inpast. Het oude filtergebouw, wat gesloopt zou worden, koopt de organisatie voor een symbolisch bedrag van honderd euro over.

Vitensterrein

Het plan om te verhuizen naar het Vitensterrein, gelegen aan de Weg naar Vierakker, bestond al in juni vorig jaar. Toen kreeg Het Dagelijks Bestaan echter een 'nee' van de gemeente, omdat de plannen onvoldoende waren onderbouwd. Vervolgens zijn de gemeente en de organisatie opnieuw het gesprek aangegaan.

Dat heeft ertoe geleid dat de plannen nu wel in orde zijn. Het terrein is waarschijnlijk niet alleen voor Het Dagelijks Bestaan. Mogelijk gaan meerdere kopers en/of huurders zich er vestigen.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.