's Gravenhof in 2020 autovrij: 'Het moet weer levendig worden'

's Gravenhof in 2020 autovrij: 'Het moet weer levendig worden'

Het 's Gravenhof in Zutphen moet in 2020 autovrij zijn. Dat wil het college van burgemeester en wethouders. Het plan maakt onderdeel uit van het grotere structuurproject 'Poort van Zuid'. Binnenkort organiseert de gemeente een inloopbijeekomst over de plannen.

"Doel van deze ontwikkeling is dat ’s Gravenhof weer een levendige centrale plek wordt in de binnenstad en een aantrekkelijke entree krijgt vanuit het zuiden." laat de gemeente weten. Het betekend echter wel dat er tientallen parkeerplekken, zowel voor betaald parkeren als voor vergunninghouders, gaan verdwijnen.

Geld ophalen

De financiering voor het project is nog niet rond. Omdat de gemeente Zutphen fors moet bezuinigen, is er weinig ruimte in de Zutphense begroting. 

De gemeente gaat proberen het project te laten slagen met co-financiering van onder meer de provincie Gelderland. Eind dit jaar moet duidelijk zijn of dat haalbaar is.

ROC-gebouw

Het college wil de parkeervoorziening enkele honderden meters verplaatsen. Achter het voormalige ROC-gebouw moeten nieuwe parkeerplaatsen komen. Dat gaat echter wel zo'n 750.000 euro kosten.

Bovendien zijn er plannen om de locatie van het voormalige ROC-gebouw te gebruiken voor de realisatie van 26 tot 32 appartementen in de vrije sector. Of dat gebeurt in het bestaande gebouw is niet bekend, er zijn opties voor sloop en nieuwbouw.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.