IJswinkels in Zutphen openden dit weekend hun deuren, en de verkoop ging erg goed

IJswinkels in Zutphen openden dit weekend hun deuren, en de verkoop ging erg goed

Het afgelopen weekend kregen we het eerste lenteweekend van het jaar op ons dak! En daar waren de ijssalons in Zutphen ontzettend blij mee. 

De ijsverkoop begon bij verschillende zaken weer. Zo begon Kokkie (in het Waterkwartier) met de verkoop. Ook Talamini (in de binnenstad) opende voor het eerst dit jaar haar deuren. “We zijn onverwachts vroeg geopend dit jaar”, legt Talamini-eigenaar Guido Brouwer uit. “Normaal gaan we altijd pas een weekend later open.”

Druk

Het was gelijk ook “lekker druk”, weet hij te vertellen. Veel mensen haalde hun eerste ijsje van het jaar. Brouwer gaat verder: “Daarnaast hebben we na de brand in onze productie vorig jaar de productie weer op de rit en hebben we weer helemaal ons eigen ijs terug!”

"We proberen als ijssalon de eerste zonnestralen altijd mee te pakken"
Jeffrey Snaphaan (Kokkie)

Een aantal kilometer verderop, bij IJssalon Kokkie, was het ook erg druk dit weekend! “Ook bij ons was het erg druk met de eerste zonnestralen”, zegt eigenaar en “tevens de ijsbereider” Jeffrey Snaphaan trots! 

Waarom er bij 16 graden al zoveel mensen komen? “De klanten krijgen echt lente kriebels en bij lente kriebels hoort een lekker ijsje”, legt hij enthousiast uit. “We proberen als ijssalon de eerste zonnestralen altijd mee te pakken! En dat is dit weekend gelukt.

Jeffrey Snaphaan in IJssalon Kokkie
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.