Waarom de verkeerslichten in De Hoven telkens kapot zijn
De beruchte verkeerslichten in De Hoven.

Waarom de verkeerslichten in De Hoven telkens kapot zijn

Het is een ergenis van veel weggebruikers in Zutphen: de verkeerslichten in De Hoven. Naar het gevoel van de automobilisten werken ze vaker niet dan wel. Maar waarom staan ze telkens oranje te knipperen?

Het precieze probleem is onduidelijk. De verkeersregelinstallatie (vri), zoals verkeerslichten (of stoplichten) officieel heten wordt beheerd door de Provincie Gelderland. Die doet momenteel onderzoek naar de problemen. "De uitval was wisselend namelijk en er zijn al wat zaken vervangen.  Afgelopen drie maanden hebben we drie keer uitval gehad daar en daarop een maatregel genomen. Meestal is dat afdoende", legt provinciewoordvoerder Petra Borsboom uit.

Vervanging

De provincie heeft ook niet altijd direct door dat de verkeerslichten buiten werking zijn. "De verkeerscentrale heeft geen online verbinding met deze vri dus we zijn afhankelijk van eigen waarneming of meldingen. Op grond daarvan reageren we en nemen we maatregelen." Het is dus belangrijk om een melding te doen bij de provincie als ze niet werken.

De installatie, die al wat verouderd is, is inmiddels ook aan vervanging toe. De provincie wacht daar echter mee tot de realisatie van de nieuwe rondweg bij Voorst en De Hoven.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.