Terugblikken op 2018

Terugblikken op 2018

Het jaar is bijna voorbij! Op verschillende manieren werd er teruggeblikt op het jaar. We zetten alles nog even voor je op een rij. Zodat je in één overzicht terug kan blikken. 

Zondagavond werd het LokaalGelderland-jaaroverzicht uitgezonden. Presentator Jesse Sprikkelman nam je mee door 2018. Hij sprak onder andere met de Zutphense GroenLinks-fractie, die de verkiezingen wonnen. Ook werd er teruggeblikt op al het nieuws rondom het Witte Lint en rondom de milieuramp in De Berkel. 

Lees verder onder de video…

LokaalGelderland werd dit jaar vele miljoenen keer geopend. Er was veel nieuws. Maar welk nieuws werd het meeste gelezen? 

Ook werden er meningen geuit op de nieuwswebsite. Verschillende columnisten schrijven geregeld wat hun bezig houdt. 

Dezelfde columnisten blikken terug op 2018. Joop Hekkelman, Tryfena van Huenen-Notten en Hugo Trentelman hebben een Oudejaarscolumn geschreven. 

Er was ook nog een hoop ander nieuws dit jaar. Deze zijn misschien niet in het jaaroverzicht terug gekomen. Maar deden er wel toe. We zetten wat belangrijke gebeurtenissen op een rij. 

  • Er werden dit jaar extreem veel hennepplantages aangetroffen in de gemeente Zutphen. Hoeveel dit er precies zijn brengt de politie in het nieuwe jaar naar buiten. 
  • Er ontstond een heuse politieke aardverschuiving in Brummen na de verkiezingen. LokaalBelang spitste op door onderling gedoe. Het politieke landschap ziet er nu een stuk anders uit. 
  • Het was het jaar van bijzondere klimaatverschijnselen. Begin dit jaar stond de IJssel opvallend hoog. Deze zomer kregen we te maken met extreme droogte. 
  • Wethouder Annelies de Jonge werd benoemd tot wethouder van het jaar in Zutphen. Dit ondanks de motie van wantrouwen waar ze mee te maken kreeg. 
  • Er is een officieel einde van Het Plein aangekondigd. De ramporganisatie houdt per 2019 op met bestaan. 
  • Er werd in Brummen veel gesproken over het bestemmingsplan voor Eerbeek. Deze werd uiteindelijk aangenomen door de raad. 

Dit was 2018! Op naar 2019!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.