Ex-wethouder Sueters: 'Ik heb nooit een toezegging gedaan over de bibliotheek'
René Sueters.

Ex-wethouder Sueters: 'Ik heb nooit een toezegging gedaan over de bibliotheek'

Voormalig wethouder René Sueters zegt nooit een toezegging te hebben gedaan voor een subsidieverhoging van de Graafschap Bibliotheken. Het bestuur van de bibliotheek liet eerder merken dat een dergelijke toezegging wel was gedaan.

De SP stelde begin deze week vragen over de rol van Sueters. Hij had, toen hij wethouder was, de bibliotheken in zijn takenpakket. Nu de bibliotheken het zwaar hebben en Sueters wethouder af is, maakt hij zich hard voor het behoud van de bieb in Warnsveld.

Onderzoeken

René Sueters laat in een reactie aan deze nieuwswebsite weten geen toezeggingen te hebben gedaan. Wel heeft hij in gesprekken met Gerard Huis In 't Veld, directeur van de Graafschap Bibliotheken, laten weten dat het college de mogelijkheden aan het onderzoeken was.

"Het college was bezig om te bekijken of de vergoeding per inwoner voor de bibliotheek in verhouding stond tot de geleverde prestaties. De landelijke norm was 24 euro terwijl de bibliotheek 18 euro kreeg. Het college was aan het bekijken of zij daar wat mee kon doen."

Tekorten

Echter kwamen toen forse tekorten in het sociaal domein om de hoek kijken. Het werd duidelijk dat het op de korte termijn niet zou lukken. "En toen was de tijd voor mij en het college te kort om het verder op te pakken."

Het schoof toen door naar het nieuwe college, die door nog meer tekorten moest gaan bezuinigen. Sueters benadrukt: "Het oude college was dus op de hoogte van het overleg en iets toezeggen kan en heb ik niet gedaan."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.