Bibliotheek in Warnsveld gaat sluiten

Bibliotheek in Warnsveld gaat sluiten

De bibliotheek in Warnsveld gaat sluiten per 1 januari 2019. Vanaf dan zullen de deuren gesloten blijven. 

Directeur Gerard Huis in ’t Veld heeft dat donderdagochtend gemeld aan zijn personeel. Huis in ’t Veld heeft dit besloten na gesprekken met de wethouder. "Wij hebben geen andere keuze dan de bibliotheek in Warnsveld per 1 januari te gaan sluiten. Dat is het bericht wat ik vanochtend aan mijn medewerkers heb medegedeeld", vertelt hij in zijn toelichting. 

Besluit

De directeur geeft een uitgebreide uitleg over het besluit. “Na het besluit van de raad om de voorgestelde bezuiniging op de biblitheek te schrappen, ontstond opnieuw de situatie die we in 2017 ook hadden: een beroerde financiële situatie”, legt hij uit. “Toen zijn we opnieuw in gesprek gegaan, maar dat heeft niet geleid tot de gewenste resultaten. We hebben het college gevraagd om meer tijd, om onderzoek te doen. Wethouder Ten Broeke steunde dat, maar de rest van het college helaas niet.”

"Dit alles vind ik bijzonder teleurstellend"
Gerard Huis in 't Veld

De man, die veel liefde in de bibliotheken steekt, baalt enorm. “Dit alles vind ik bijzonder teleurstellend. We hadden gehoopt op iets meer tijd. We hopen op een heroverweging. Meer tijd om te onderzoeken. Als dan blijkt dat het niet kan, hebben we het tenminste onderzocht. Dit kunnen we eigenlijk niet verkopen.”

Bezuinigingen

Door het besluit. verdwijnt de belangrijkste huurder van ’t Warnshuus. Ook heeft de gemeente Zutphen nog maar één bibliotheek per 1 januari. Dat is die in de Broederenkerk in het centrum van de stad. Het college was van plan om vanaf 2020 jaarlijks 150.000 euro te gaan bezuinigingen op de bibliotheken. Dit omdat de gemeente überhaupt flink moet gaan bezuinigen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.