Provincie: Witte Lint wordt 'Groen Kralensnoer'
Provinciewoordvoerder Petra Borsboom.

Provincie: Witte Lint wordt 'Groen Kralensnoer'

Het Witte Lint, het kunstwerk langs de N348 bij Zutphen en Eefde, wordt vervangen door een 'Groen Kralensnoer'. De provincie hieldt donderdagmiddag een inloopmoment met het nieuwe voorstel. Het Witte Lint is definitief overleden, nadat het is aangetast door natuurgeweld, de Perenprachtkever en kritiek van inwoners.

Lees verder onder de video...

De scheve bomen die het Witte Lint vormden zijn vrijwel allemaal dood. Een groot deel van de bomen is zelfs al weggehaald. Enkel de granieten paaltjes, die als ondersteuning dienden, staan nog langs de hele route. De vervanging van het kunstwerk wordt een stuk minder opvallend.

Gebruik van de natuur

De provincie gaat gebruik maken van de natuur. "Wat er nu al is, zijn kleine stukken open landschap afgewisseld met bossages. Dat gaan we versterken", licht woordvoerder Petra Borsboom toe. "We gaan bijvoorbeeld meer groen planten."

Inwoners kunnen nog altijd ideeën indienen. Die worden dan misschien meegenomen in het definitieve ontwerp.

Wat er gaat gebeuren met de paaltjes is nog onbekend. Ze mogen niet gebruikt worden voor andere projecten, omdat er auteursrecht op zit. Ze zijn ontworpen door de kunstenaar. De boompjes die er nog staan zijn niet meer levensvatbaar.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.