Brummense mannen (45 en 31) opgepakt bij groot witwasonderzoek

Brummense mannen (45 en 31) opgepakt bij groot witwasonderzoek

De politie heeft maandagochtend achttien exclusieve auto's, twee chalets en een Duits hotel in beslag genomen. Vier mensen uit Gelderland, waaronder twee mannen uit Brummen, zijn daarbij opgepakt.

RECTIFICATIE: De politie meldt dat er maar één man uit Brummen opgepakt is. De andere man komt uit Zupthen. Dit had de politie verkeerd naar buiten gebracht.

De inbeslagname en aanhoudingen werden gedaan in het kader van een groot witwasonderzoek. Een 42-jarige man uit Velp is daarbij de belangrijkste verdachte. De politie kwam de man op het spoor nadat het meerdere mensen was opgevallen dat hij nogal dure bezittingen had. Omdat de man geen werk had en onlangs ook geen loterij had gewonnen, was niet te verklaren hoe hij de auto’s en het hotel had kunnen betalen. De recherche is samen met de financiële recherche een onderzoek begonnen naar de man en zijn bezit.

Handlangers

Naast de man uit Velp zijn nog drie andere verdachten opgepakt. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het witwassen. Het gaat om twee mannen uit Brummen, respectievelijk 45 en 31 jaar. Ook is er een 45-jarige vrouw uit Zevenaar opgepakt.

Volgens de politie maakte de hoofdverdachte gebruik van katvangers. Of dat de andere verdachten zijn geweest is onbekend. Het onderzoek loopt nog.

De politie kwam de verdachten op het spoor door buitengewone uitgaven van de man uit Velp.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.