Shrewsbury stopt met Zutphense avondvierdaagse

Shrewsbury stopt met Zutphense avondvierdaagse

Wandelsportvereniging Shrewsbury stopt met de organisatie van de avondvierdaagse in Zutphen. Het regelwerk wordt overgedragen naar Korfbalvereniging KVZ.

Zo'n 45 jaar lang was de organisatie in handen van Shrewsbury. Maar kinderen en wandelaars hoeven niet bang te zijn, de komende editie gaat gewoon door. De eerste voorbereidingen zijn al in volle gang.

Meerdere organisatoren

KVZ wil in de toekomst de avondvierdaagse in samenwerking organiseren met andere sportverenigingen. Ook scholen zouden hun steentje bij kunnen dragen.

Dat zou vanaf 2020 moeten gebeuren. "Met is ons doel om er samen met anderen voor te gaan zorgen dat de Avondvierdaagse ook in de toekomst blijft bestaan in Zutphen. Zo’n levendig evenement, waar zo veel kinderen samen van genieten mag niet verloren gaan." adus Margriet Nijstad, bestuurslid van KVZ.

'Een feest'

De wandelsportvereniging kijkt positief terug op alle edities. Dini Goorman, Herbert Goorman en Hans Wouters dragen het stokje nu over.

"Met hart en ziel hebben we 45 jaar lang de Avondvierdaagse georganiseerd. Het was elk jaar een feest om zo veel kinderen en volwassenen te zien genieten van vier dagen wandelen in Warnsveld en Zutphen." schrijven de drie gezamenlijk op Facebook.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.