Hoogste ambtenaar van gemeente Zutphen per direct vertrokken
Boy Janssen.

Hoogste ambtenaar van gemeente Zutphen per direct vertrokken

Boy Janssen, de gemeentesecretaris van de gemeente Zutphen, neemt per direct afscheid. Janssen en het Zutphense college hebben dat samen besloten. Een opvolger wordt nog gezocht.

Een gemeentesecretaris wordt ook wel gezien als de 'hoogste ambtenaar' binnen de gemeente. Hij ondersteunt onder meer het college van burgemeester en wethouders. Boy Janssen was ruim zes jaar gemeentesecretaris van Zutphen.

'Wegen gaan scheiden'

"Het college en Boy zijn tot het besluit gekomen dat het, kijkend naar de toekomst, voor beide partijen beter is dat de wegen gaan scheiden." laat de gemeente weten in een reactie. Details over het vertrek willen ze niet vrijgeven. Het vertrek is opvallend, gezien er ondertussen een enorme bezuiniging gaande is.

Het college laat weten dankbaar te zijn voor de inzet in de zes jaar. "Boy gaat zich daarom de komende periode oriënteren op een nieuwe uitdaging. Boy is dankbaar voor de intensieve en positieve samenwerking die hij met iedereen binnen en buiten het gemeentehuis heeft gehad. Hij neemt nog afscheid van relaties en collega’s."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.