Het is definitief: Live at the Brons komt nooit meer terug
In 2016 werd Live at the Brons Festival van het jaar.

Het is definitief: Live at the Brons komt nooit meer terug

Festival Live at the Brons heeft afgelopen zomer haar laatste editie beleeft. De organisatie meldt dat besloten is het festival niet meer terug te laten keren. 

Het festival zat al in financiële problemen. Dit jaar werd er voor het eerst geld gevraagd bij de ingang. Toch had dat weinig nut, omdat er door het slechte weer weinig bezoekers kwamen opdagen. Er werd een crowdfunding actie opgezet om wat geld in kas te brengen. Maar ook hier kwam weinig binnen. 

Geldproblemen

Organisator Erik Nengerman kan heel kort zijn over hun besluit: “De kosten waren dit jaar hoger dan de opbrengten. De crowdfunding is niet gelukt dus er is geen geld meer voor een volgende editie”, legt hij uit. “Mooier kan ik het helaas niet maken.”

"Ik heb er nooit spijt van gehad"
Erik Nengerman

Het festival heeft een mooie geschiedenis. Zeven jaar geleden werd de eerste editie georganiseerd. Alle edities trokken veel bezoekers en de bands speelde er met veel plezier. Nengerman zegt met veel trots terug te kijken op alle edities: “Ik heb er nooit spijt van gehad. Het waren zeven fantastische jaren!”

Erik Evenementen

Erik Nengerman stopt tevens met zijn bedrijf Erik Evenementen. Dit heeft echter niks te maken met het stoppen van Live at the Brons. “Live at the Brons werd vanuit een stichting georganiseerd. Dat staat eigenlijk los van Erik Evenementen”, beklemtoont hij. De reden dat hij met zijn bedrijf stopt is dat hij een nieuwe baan heeft bij een wooncorporatie. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.