Zo werd Halloween gevierd in Eerbeek en Zutphen

Zo werd Halloween gevierd in Eerbeek en Zutphen

Zowel in Eerbeek als in Zutphen werd zaterdagavond Halloween gevierd. De feestdag die steeds populairder aan het worden is in ons land slaat ook in onze regio goed aan. 

Lees verder onder de video…

In Eerbeek werd de zesde editie van Halloween Eerbeek gehouden. Het feest begon in 2009 en is sindsdien elke twee jaar gehouden. “Het begon als een eenmalig lokaal feest. Nu is het een groot bekend evenement geworden”, legt de organisatie uit. De hele maand stond Eerbeek al in het teken van Halloween. Het evenement van zaterdagavond was de afsluiting. In de Eerbeekse sporthal was een feest gaande en door heel Eerbeek was een fietsroute vol met spannende plekken. 

Lees verder onder de foto…

“Dit is toch wel één van de meest bijzondere fietsroutes die ik ken”, legt een deelnemer uit. Ze fietste door tuinen, bedrijven, winkels en spookplekken. Onderweg klonken enge en vreemde geluiden. Ook moest je niet gek opkijken wanneer iemand zomaar je kant op sprong. 

Lees verder onder de foto…

De McDonalds in Zutphen veranderde in een Horror-restaurant. Zowel de McDrive als het restaurant zelf stonden in het teken van het feest. Door de McDrive liepen scare actors die de hongerige bezoekers de stuipen op het lijf jaagde. Wel koste dit wat voorbereiding, omdat het bij andere vestigingen eerder al uit de hand liep. Zo stonden in Doetinchem, Arnhem en Deventer flinke file’s. “We hebben voorzorgsmaatregelen genomen. Zo staan er verkeersregelaars en wordt de boel extra in de gaten gehouden”, legt de organisator van de evenementen bij de restaurants uit. “Onze vestiging in Zutphen ligt echter niet aan een grote weg. Dus dat zorgt er al voor dat het wat minder druk wordt.” 

Lees verder onder de foto…

De Horror McDrive werd goed ontvangen door de klanten. Al leken sommige toch een tikkeltje bang te zijn. Om 01.00 uur gingen de scare actors weer naar huis. Het bedrijf spreekt van een geslaagd concept, en sluit zeker niet uit dat het volgend jaar weer georganiseerd gaat worden. 

Verder waren er ook nog andere activiteiten rondom Halloween in de regio. In Brummen werd eerder deze maand al het feest gevierd in Park 't Goor. Afgelopen zaterdag was wijk De Pothof decor voor een hoop gegriezel. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.