CDA heeft twijfels bij mogelijke onderhandse verkoop pand gemeente Zutphen
De Oude Kanonsdijk ter hoogte van nummer 46/48.

CDA heeft twijfels bij mogelijke onderhandse verkoop pand gemeente Zutphen

De fractie van de Zutphense CDA zet vraagtekens bij de verkoop van een gemeentepand in De Hoven. De gemeente is voornemens om, vanwege de bezuinigingen, afscheid te nemen van een flink aantal gebouwen. Maar volgens het CDA probeert de gemeente een pand onderhands te verkopen en zijn ze voor andere gegadigden onbereikbaar.

Dat alles blijkt uit schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Het gaat om het pand aan de Oude Kanonsdijk, tussen nummer 46 en 48. Iemand huurt nu het pand van de gemeente en heeft volgens de fractie interesse om het over te kopen.  Hij is in onderhandeling met de gemeente daarover.

Onbereikbaar

Maar de huidige huurder is niet de enige die interesse heeft. "Nu hebben wij vernomen dat er echter meerdere gegadigden zijn voor dit pand, maar dat het hen niet lukt om hierover met de gemeente in contact te komen." Waarom ze niets van de gemeente horen is nog onduidelijk.

Het CDA wil weten waarom de gemeente dit op deze manier aanpakt en of ze niet 'een zo hoog mogelijke' verkoopprijs willen behalen. Ook willen ze in het algemeen weten hoe de gemeente inwoners gaat informeren over de gebouwen die in de verkoop staan of gaan.

Het college heeft dertig dagen te tijd om te reageren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.