Supermarkt in Zutphen ontruimd nadat mensen onwel werden

Supermarkt in Zutphen ontruimd nadat mensen onwel werden

De Coop aan de Weg naar Laren is ontruimtd Dit omdat verschillende klanten onwel geraakt zijn. Na onderzoek bleek dat er een chemisch koelmiddel vrij is gekomen door een storing in de technische ruimte

De personen die onwel geraakt zijn zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer heeft metingen verricht om te kijken hoe de mensen onwel konden raken. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (ags) van de brandweer is ook ter plaatse.

Lees verder onder de video...

Koelmiddel

Na onderzoek bleek het om een koelmiddel te gaan, genaamd 'Freon'. Dat is door een storing gelekt in de technische ruimte. Er is volgens de veiligheidsregio geen gevaar voor de omgeving.

Verschillende andere klanten hebben gezondheidsklachten gekregen en zijn op eigen gelegenheid voor controle naar het ziekenhuis gegaan. De supermarkt is voorlopig nog gesloten.

Beelden na de ontruiming. Lees verder onder de video...

Er zijn in totaal drie mensen afgevoerd. Twee vanwege het spul wat vrijgekomen is in de supermarkt. De ander kreeg klachten omdat het allemaal teveel werd voor hem of haar. Alle slachtoffers zijn personeensleden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.