Foodtruck Wurstmeister in conflict met Zutphense Mazda garage

Foodtruck Wurstmeister in conflict met Zutphense Mazda garage

De eigenaar Wurstmeister, een foodtruck die braadworsten verkoopt, heeft een conflict met Mazda garage Lensink op de Revelhorst in Zutphen. Dit omdat hij het gevoel heeft weggestuurd te zijn van het terrein. 

Eigenaar Mathijs Oppewal uit zijn kritiek op social media. “De eigenaar van de Mazda garage in Zutphen, houd zich niet aan de afspraken die we onderling hebben en verander deze steeds wanneer het hem uitkomt. De Gemeente Zutphen wil er niks aan doen hebben ze aangeven”, schrijft hij kwaad. De gemeente Zutphen wil er vermoedelijk niks aan doen omdat het om privéterrein gaat. 

"De Gemeente Zutphen zegt dat ze niks kunnen doen...terwijl dat wel kan…"
Mathijs Oppewal

De foodtruck stond voorheen twee keer per week op het industrieterrein. Dit terrein is eigendom van de garage, waardoor zij mogen bepalen of deze er wel of niet staat. Oppewal geeft de gemeente deels de schuld: “De Gemeente Zutphen zegt dat ze niks kunnen doen...terwijl dat wel kan… maar niet hun verantwoordelijkheid daarvoor durven te nemen… want zij geven toch immers aan beide partijen toestemming via de vergunning…”, schrijft hij op zijn Facebookpagina. 

Zakelijk conflict

De Mazda Garage beaamt dat er een conflict is: “Er is na het uitblijven van de verschuldigde betaling een zakelijk conflict ontstaan, waarbij wij de stapel op de Gelderhorst aan meneer Mathijs Oppewal niet meer ter beschikking wordt gesteld”, vertelt Hetty Havenaar namens het autobedrijf. “Voor de goede orde de staanplek op de Gelderhorst is eigendom van Autobedrijf Lenselink BV.”

Oppewal wilde niet verder ingaan op het verhaal.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.