Eerbekenaar (25) schopt beveiliger tegen hoofd op Bokbierdag

Eerbekenaar (25) schopt beveiliger tegen hoofd op Bokbierdag

Een 25-jarige man uit Eerbeek heeft op Nationale Bokbierdag in Zutphen tegen het hoofd van een beveiliger geschopt. Dat gebeurde nadat de man was aangehouden voor belediging. Hij was zó agressief dat de handboeien doormidden braken na zijn aanhouding.

Het incident vond plaats in de Beukerstraat. De man ging in de nacht van zondag op maandag door het lint. Hij beledigde agenten in uniform en werd daarom aangehouden. "Maar hij ging dusdanig door het lint dat zijn boeien doormidden braken", vertelt politiewoordvoerder Marèl van Steenbergen. Vervolgens probeerden agenten de man onder bedwang te krijgen. "Daarbij trapte hij een beveiliger tegen zijn hoofd."

Doodslag

De man wordt nu verdacht van zware mishandeling en doodslag. Er wordt onderzoek gedaan naar het incident. Ook krijgt de man een proces-verbaal voor de belediging, net als een 21-jarige vrouw uit Brummen die bij het incident betrokken was.

De beveiliger is, wonder boven wonder, zonder grote verwoningen weer thuis.

In eerste instantie werd er gesproken over een bezoeker die mishandeld was. Dit bleek echter niet het geval te zijn, het gaat om een beveiliger die er aan het werk was. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.