Gemeenteraad: zonder alternatief blijft kermis in binnenstad

Gemeenteraad: zonder alternatief blijft kermis in binnenstad

De kermis moet in de binnenstad blijven, tenzij er een goed altenatief beschikbaar is. Dat is de strekking van de motie die maandagavond door de gemeenteraad werd aangenomen. De motie werd ingediend door de SP, samen met PvdA, D66 en Burgerbelang.

De motie werd door een meerderheid van de partijen gesteund.De motie roept het college op alleen de kermis te verplaatsen als er niet overlegd is met alle betrokkenen.

Lees verder onder de video...

Alternatieve locaties

Eerder deze maand werd de motie al uitgebreid besproken in een forumvergadering. Toen presenteerde het college vier alternatieve locaties. Op die alternatieve locaties werd niet enorm positief gereageerd. Meerdere politici stellen dat het verplaatsen van de kermis niet de problemen oplost. Een bewoner van het Oude Bornhof deed onlangs haar beklag in een forumvergadering. "Ik woon nu een jaar in Zutphen met mijn gezin. We wisten natuurlijk van de kermis, en hadden ons erop ingesteld. Maar het bleek echt verschrikkelijk te zijn. Het waren vijf lange dagen en avonden met overlast."

De alternatieve locaties die het college voorstellen zijn de IJsselkade, de Houtwal, het parkeerterrein achter de Hanzehal en het voormalige parkeerterrein bij het Gelre Ziekenhuis. "Maar bij al die plekken wonen óók mensen. We verplaatsen de overlast in plaats van het op te lossen", aldus Ellis Müller (SP) eerder.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.