Graafschap Bibliotheken wil huur beide vestigingen in Zutphen opzeggen
Meindert uit Warnsveld strijdt tegen de mogelijke sluiting.

Graafschap Bibliotheken wil huur beide vestigingen in Zutphen opzeggen

Eén van de twee vestigingen van de Graafschap Bibliotheken in de gemeente Zutphen gaat dicht, óók als het bezuinigingsvoorstel niet doorgaat. Dat zei directeur Gerard Huis in 't Veld donderdagavond bij de gemeenteraad. Desondanks kondigde hij aan de huur van beide vestigingen op te zetten, als 'voorzorgsmaatregel'.

Hij vertelde dat de bibliotheken al sinds oktober vorig jaar in gesprek waren met het college van burgemeester en wethouders over de financiering. "Met onze huidige financiering was het al duidelijk dat de vestiging in 't Warnshuus op het spel stond." Ze waren in gesprek om er 150.000 euro bij te krijgen. Het college stelt nu voor om 150.000 euro te bezuinigen. "Een verschil van 300.000 euro."

Huur opzeggen

Huis in 't Veld gaf aan de huur van beide vestigingen vrijdag op te willen zeggen. "De huur van 't Warnshuus per 1 januari 2019, en de huur van de Broederenker per 1 januari 2020."

Volgens de directeur is de financiele positie van de Graafschap Bibliotheken niet al te best. Als de bezuiniging niet doorgaat én er geen geld bijkomt, gaat een van de vestigingen sowieso dicht. Welke dat is, laat hij over aan de raad. "Welke vestiging dichtgaat, hangt af van de context van uw besluit."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.