Motie om bezuiniging bibliotheek Warnsveld te voorkomen niet aangenomen
De gemeenteraad praat over het onderwerp.

Motie om bezuiniging bibliotheek Warnsveld te voorkomen niet aangenomen

Een motie om de bezuinigingen op de Graafschap Bibliotheken te voorkomen, kreeg geen meerderheid in de raad. Donderdagavond diende Burgerbelang de motie in. De motie riep op om het bezuinigingsvoorstel te schrappen.

De motie werd samen ingediend met het CDA, de ChristenUnie, Bewust Zutphen-Warnsveld, D66, en Stadspartij Zutphen ingediend. Maar de coalitiepartijen, die een meerderheid hebben in de gemeenteraad, stemden allemaal tegen.

'Geen dekking'

Het college heeft de raad gevraagd om geen moties in te dienen zonder dekking. Dat met de gedachte: 'het geld moet toch ergens vandaan gehaald worden'. De motie van Burgerbelang had geen dekking. Ze riepen het college op om die dekking zelf te zoeken.

Coalitiepartij VVD noemde de motie 'sympathiek'. "Wij willen de motie niet steunen, want we willen alle opties goed afwegen", aldus Marieke Schriks. Ook de PvdA ging hierin mee. Na een lange discussie over het zoeken van dekking, waarbij Bert Jansen van BewustZW flink uithaalde naar de PvdA, kreeg de motie geen steun.

Dat betekend echter niet dat de bezuiniging definitief doorgaat. Alle opties worden nog steeds afgewogen, maar een poging om het bezuinigingsvoorstel op voorhand af te wenden is mislukt.

Warnsvelder Meindert is van mening dat de bieb moet blijven...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.