Gemeente Brummen red vissen uit Park 't Goor

Gemeente Brummen red vissen uit Park 't Goor

De gemeente Brummen heeft maandag de vissen uit de vijver van Park 't Goor in Brummen gered. Door de droogte van de laatste tijd is de waterstand enorm laag. Omdat de droogte nog aanhoud is de gemeente tot actie overgegaan.

Door de dalende waterstand is ook de kwaliteit van het overgebleven water achteruitgegaan. "De grote vissen in de vijver kwamen hierdoor met de rugvin boven water. Al enkele weken houden we de situatie in de gaten, met hoop op flinke regenval om een aanvoer van water te krijgen." schrijft de gemeente. Die regenval kwam echter niet.

Lees verder onder de foto...

Sterfte voorkomen

Omdat de gemeente liever heeft dat de vissen blijven leven zijn ze uit de vijver gehaald. De grote exemplaren, circa 250 karpers, zijn door een specialistisch bedrijf gevangen. Dat gebeurde in samenwerking met hengelsportvereniging 'De Karper'.

De vissen zijn uitgezet in de IJssel. Daardoor is de visstand van de vijver wel sterk afgenomen. De gemeente kijkt nog naar het herstel daarvan. Naast de reddingsactie zijn ook diverse groenwerkzaamheden uitgevoerd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.