NS in gesprek met gemeente over bezuiniging fietsenstalling Zutphen

NS in gesprek met gemeente over bezuiniging fietsenstalling Zutphen

De NS is in gesprek met de gemeente Zutphen over de mogelijke bezuiniging op de fietsenstalling onder het station in Zutphen. Wat er gaat gebeuren met de -nu nog- gratis fietsenstalling als de gemeente Zutphen stopt met het meefinanciëren is nog niet bekend.

Het college maakte vorige week haar voorstellen tot bezuinigen bekend. Er is een groot tekort en jaarlijks moet er 13 miljoen bezuinigd worden. Eén van de voorstellen is het stoppen met het meefinanciëren van de fietsenstalling onder het station.

285.000 euro

"We zijn op de hoogte dat er bezuinigd moet worden bij de gemeente, en dat één van de mogelijke maatregelen het stoppen van de financiering van de fietsenstalling is", vertelt Corien Koetsier, woordvoerder van de NS. In het voorstel van de gemeente wordt ProRail als eigenaar van de fietsenstalling genoemd, echter is de stalling van de NS.

De bezuiniging zou de gemeente jaarlijks 285.000 euro opleveren. Dat hakt er behoorlijk in bij de NS. Een mogelijk gevolg zou zijn dat je moet gaan betalen voor het stallen van je fiets. Koetsier kon daar nog niets over zeggen. "We zijn in gesprek met de gemeente en kijken hoe het een en ander opgelost kan worden. Wat de gevolgen zijn kan ik nog niet zeggen."

De voorstellen van het college moeten nog besproken worden in de gemeenteraad. Die kijkt per voorstel of het doorgaat of niet.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.