Dat de scholen weer begonnen zijn, is lastig te zien

Dat de scholen weer begonnen zijn, is lastig te zien

Dat de scholen weer begonnen zijn, hebben de meeste mensen wel meegekregen. Maar voor de automobilisten die dat nog niet weten, hangen er vrijwel overal spandoeken met de tekst 'De scholen zijn weer begonnen'. Die spandoeken maken onderdeel uit van een campagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Maar in de gemeente Zutphen zullen veel automobilisten de spandoeken niet zien.

De spandoeken hangen namelijk niet heel opvallend. Op meerdere plekken hangen ze tussen de bomen, lángs de weg. Daardoor moet je opzij kijken om de spandoeken te kunnen zien. Voor je kijken is wellicht verstandiger in de auto.

Vrachtwagens

Maar waarom hangen ze zo onopvallend? Een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland weet het niet. "Wij hangen de spandoeken niet zelf op. Vaak zijn dat de gemeenten die ze bij ons bestellen en dan ook ophangen. Wij bepalen niet waar en hoe ze hangen." Maar een advies geven ze wel. "Wij adviseren eigenlijk altijd om ze boven de weg te hangen, zodat ze goed opvallen." 

De gemeente Zutphen weet dan ook wel waarom ze niet over de weg hangen. "Dat doen we bewust niet", legt een woordvoerder uit. "Het is lastig om ze hoog genoeg te hangen, daarnaast gaan ze snel doorhangen. De kans bestaat dan dat vrachtwagens er tegenaan rijden, dat is gevaarlijk. Daarom hangen ze zoals ze nu hangen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.