Zutphense Monika Rook omgekomen na auto-ongeluk in India
Monika Rook.

Zutphense Monika Rook omgekomen na auto-ongeluk in India

De Zutphense docente Duits en ergotherapeut Monika Rook is omgekomen tijdens een ernstig auto-ongeluk in India. Ze heeft twee weken in kritieke toestand in het ziekenhuis gelegen en is donderdag 16 augustus overleden. 

Rook werkte als docente op Het Stedelijk Zutphen. Leerlingen en ouders zijn op de hoogte gebracht via een brief. Rook is omgekomen in India toen ze van het vliegveld naar het hotel werd vervoerd. Ze had veel botbreuken, schade aan haar nieren en aan haar lever. Na het ongeluk werd ze kunstmatig in coma gehouden. Later is er een longinfectie en een bloedinfectie bijgekomen. De antibiotica sloeg niet meer aan, weet de school. 

Schok

De school reageert geschokt op haar dood. "Met plezier kwam ze naar school en werkte ze toe naar haar afstuderen en met succes: vlak voor de zomervakantie sloot Monika haar studie succesvol af. Ze stond te popelen om het komende schooljaar bij ons op school van start te gaan met haar ‘eigen’ lessen en coachleerlingen. Helaas mag dat niet zo zijn", schrijft de rector in hun brief aan leerlingen en ouders. 

Rook had haar eigen praktijk in ergotherapie. Collegapraktijk De Nieuwe Maan plaatsen op hun Facebookpagina een bericht over het overlijden. "Monika, dank je wel voor je humor, enthousiasme en jarenlange expertise in ons behandelcentrum. We zullen je missen."

Condoleance

Er is online een condoleanceregister geopend. Verder komt er op Het Stedelijk Zutphen een stilteplek met een condoleanceregister voor leerlingen, ouders, collega's en andere belangstellenden. 

Monika Rook is 61 jaar geworden. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.