Herinrichting Nieuwstad Zutphen komt dichterbij

Herinrichting Nieuwstad Zutphen komt dichterbij

Het deel van de Nieuwstad vanaf de Mosmarkt tot de kruising Isendoornstraat/Stationsplein krijgt een nieuwe inrichting. De werkzaamheden komen steeds dichterbij: ze starten in de laatste week van augustus.

Het genoemde deel van de Nieuwstad is het laatste stukje van de Stadsdiagonaal; de fietsverbinding tussen Noorderhaven en het stadscentrum. Eind november 2017 is het schetsontwerp van de nieuwe inrichting gepresenteerd aan omwonenden en andere belangstellenden. Naar aanleiding van de reacties is het ontwerp hier en daar wat aangepast. Op 23 augustus is het definitieve ontwerp te zien. 

Bereikbaarheid  

Naar verwachting is de herinrichting medio oktober 2018 klaar. Tijdens de werkzaamheden blijven woningen en ondernemers/bedrijven altijd bereikbaar. Omleidingen voor doorgaand verkeer staan ter plekke duidelijk aangegeven.

Donderdag 23 augustus houdt de gemeente een inloopbijeenkomst over de herinrichting. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen tussen 17.30 en 19.00 uur binnenlopen in café De Spaan voor meer informatie. Bezoekers van de inloopbijeenkomst kunnen kennismaken met aannemer Twentse Weg- en Waterbouw B.V., die het werk gaat uitvoeren. Daarnaast krijgen ze meer informatie over de planning van de werkzaamheden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.