Een frietzaak beginnen op de rustigste plek van Zutphen, kan dat?
Willem Jansen.

Een frietzaak beginnen op de rustigste plek van Zutphen, kan dat?

Een frietzaak beginnen op een plek waar (nog) weinig mensen wonen en weinig verkeer langs komt moet voor een ondernemer niet als muziek in de oren klinken. Echter durft café-baas Willem Jansen dit wel aan. Hij begint een frietzaak in de Noorderhaven. 

Een haven met problemen (en weinig boten), woongebouwen die nog niet af zijn, enkel betaald parkeren en rustige wegen zijn de ingrediënten van de nieuwe relatief wijk. Maar daar hoort volgens Jansen, die ook eigenaar is van Café de Spaan, wel een frietzaak bij. Deze was er al, maar is snel weer gestopt. Waarom zet de ondernemer deze stap? "In het begin is het zeker spannend, maar de wijk is nog flink in aanbouw. Uiteindelijk komen er 1.100 woningen, dus dat wordt flink uitgebreid nog ten opzichte van het huidige aantal", legt hij uit.

"Een eventuele bezorgservice zou ook interessant kunnen zijn"
Willem Jansen

Hij gaat verder: "De woningen tegenover het Koelhuis en naast frituur De Haven gaan in oktober bewoond worden. Dus heel veel mensen die gaan klussen gaan waarschijnlijk kennis gaan maken met de snackbar."

Bedrijven

Frituur de Haven is dus de naam van de nieuwe zaak. Jansen richt zich niet alleen op hongerige inwoners van de wijk. "Wanneer Eijerkamp daar op vrijdag friet gaat halen zou dat bijvoorbeeld al een hele mooie zijn", vertelt hij. De Hoven heeft ook geen snackbar, dus hij verwacht dat deze mensen ook zullen komen. "Een eventuele bezorgservice zou ook interessant kunnen zijn."

Whatsapp

De bedoeling is dat klanten via WhatsApp hun bestelling kunnen doorgeven. Jansen: "We merken dat mensen het erg prettig vinden om zo te bestellen. Je appt je bestelling, ophaaltijd en naam en het staat op de afgesproken tijd voor je klaar."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.