Boerenschuur met geiten volledig uitgebrand in Zutphen

Boerenschuur met geiten volledig uitgebrand in Zutphen

Een boerenschuur bij Bronsbergen in Zutphen heeft zondagnacht in de brand gestaan. De brandweer schaalde snel op naar een grote brand. In de schuur stonden geiten, die niet meer gered konden worden. De oorzaak is nog niet bekend.

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) gaat het om een gebouw van 15 bij 15 meter. De brandweer laat de schuur gecontroleerd uitbranden, maar heeft al wel het sein brand meester gegeven. De naastgelegen woning werd natgehouden door de brandweer. In het dak van de schuur zat mogelijk asbest.

Lees verder onder de video...

Grote brand

De brandweer heeft direct opgeschaald naar middelbrand. Nog geen tien minuten later is er opgeschaald naar groot, wat betekend dat meer eenheden uit de regio ter plaatse zijn komen. De brandweer treed 'defensief' op, de schuur valt niet meer te redden. Er werd water uit de IJssel gepompt om het vuur te kunnen blussen. 

Hoeveel geiten er precies in de schuur stonden is onduidelijk. De brandweer meldt dat er tien geiten stonden, andere bronnen zeggen dat er vier geiten in de schuur waren. 

Tot diep in de nacht is de brandweer bezig geweest met nablussen. Een gasleiding die is betrokken bij de brand is afgesloten.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.