Chaos in Lochem door gesloten brug, behalve tijdens de spits

Chaos in Lochem door gesloten brug, behalve tijdens de spits

Moet je door Lochem? Dan moet je er rekening mee houden dat de Exelsebrug afgesloten is. Verkeersregelaars zorgen tijdens de spits dat het verkeer gestroomlijnd gaat, maar na de spits worden de automobilisten aan hun lot overgelaten. 

Onze redactie kreeg veel klachten binnen over de verkeerssituatie. "Deze situatie is echt niet handig. Laat die verkeersregelaars gewoon staan", stuurt een Lochemer. Het zou vooral lastig zijn omdat mensen niet weten waar ze heen moeten. 

Werkzaamheden

Een woordvoerder van de gemeente geeft meer toelichting: "De Exelsebrug is inderdaad afgesloten; op ruime afstand van Lochem is de omleidingsroute aangegeven. Tijdens de ochtend- en avondspits zetten we verkeersregelaars in op Stationsweg, op de brug ter hoogte van de verkeerslichten. Dit is besloten na overleg met provincie, politie en de gemeente, omdat het verkeersaanbod in deze vakantieperiode minder is. Om die reden zijn de werkzaamheden ook nu gepland."

Lees verder onder de video...

Klachten

Klachten kregen ze weinig. "Tot nu toe heeft dit niet tot onoverkomelijke bezwaren geleid; al was het vanmorgen buiten de ochtendspits wat drukker dan verwacht. Vertraging is nooit prettig, maar we vragen hiervoor begrip", legt de zegsvrouw uit.  

Nadat deze nieuwswebsite, vlak voor het weekend, vragen gesteld heeft over de verkeerssituatie heeft de gemeente toch besloten ook buiten de spits verkeersregelaars in te zetten. 

De brug is nog tot 18 augustus afgesloten. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.