N348 Zutphen maandenlang op de schop

ZUTPHEN - De Den Elterweg (N348) bij Zutphen gaat de komende maanden op de schop. De provincie gaat bezig met het vervangen van het asfalt en het maken van extra rijstroken bij enkele kruispunten.

De provincie start maandag 27 augustus met de werkzaamheden. Naar verwachting zijn ze op vrijdag 9 november klaar. Het gaat om het traject tussen het Gelre Ziekenhuisnen de rotonde bij de Pollaan.

Doorstroming

Op het kruispunt Den Elterweg - Kleine Omlegging worden aan de zuidzijde de twee rijstroken die daar samen komen, verlengd en verlegd. De verkeerslichten worden opnieuw afgesteld zodat het verkeer vooral tijdens de spits beter kan doorrijden.

Aan de kant van Warnsveld wordt het fietspad verbreed en verlegd zodat er meer ruimte tussen de rijbaan en het fietspad komt. 

Omrijden

Tijdens de werkzaamheden is het noodzakelijk de N348 een aantal keren voor meerdere weken af te sluiten. Doorgaand verkeer wordt tijdens deze afsluitingen omgeleid via N314 rondweg Warnsveld - N346 Kleine omlegging en omgekeerd. De afsluitingen staan vanaf 13 augustus langs de weg aangegeven.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.